سر خوردگی مهره چیست

ساخت وبلاگ
نويسنده: رحمان شیخ حسینی
 

اگر این سر خوردن و به جلو آمدن مهره شدید باشد کانال نخاعی تنگ شده و به ریشه های عصبی فشار وارد میشود که این خود موجب بروز علائم عصبی در بیمار میگردد

 علل سر خوردگی مهره ها و کمردرد ناشی از آن چیست؟

اختلالات مادرزادی مهره: معمولا قسمتی از استخوان مهره (فاست) که مانند قفل بین مهره ای عمل می کند قبل از تولد به درستی تشکیل نشده است.

 سر خوردگی مهره ناشی از فرسودگی: شروع این بیماری با فرسوده شدن دیسک بین مهره ای است. با افزایش سن، دیسک بین مهره ای محتوای آب خود را از دست داده و چروکیده و کوچک میشود. کاهش ارتفاع دیسک موجب میشود مهره ها به یکدیگر نزدیک تر شوند و این نزدیک شدن مهره ها به هم، فشار بیشتری به مفاصل بین مهره ها وارد میکند.      

 نتیجه آن سائیدگی مفصل بین مهره ای است.

اختلال در قسمت استخوانی مهره: قسمتی از مهره به نام قسمت بین مفصلی شکسته میشود. این شکستگی معمولاً در زمان نوجوانی ایجاد شده ولی فرد متوجه آن نمیشود. سپس در سنین بالاتر که دیسک بین مهره ای کم کم محتوای آب خود را از دست داده و چروکیده میشود فشار بیشتری به این قسمت وارد شده و موجب میشود کاملاً از هم باز شود.

 نتیجه آن سر خوردن مهره است.

 علائم سر خوردن مهره چیست ؟

 در موردی که ناشی از فرسودگی است بیمار دچار کمردرد است و علائم ناشی از فشار روی ریشه عصبی مانند درد در باسن و اندام تحتانی، احساس گزگز و بیحسی در اندام تحتانی و ضعف در پاها دارد. در این بیماران خم شدن به جلو و نشستن موجب کاهش علائم عصبی میشود چون فضایی که ریشه عصبی از آن خارج میشود را بازتر کرده و فشار روی عصب کاهش میابد. مهم ترین شکایت بیمار در اسپوندیلولیستزی نوع آخر کمردرد است که گاهی به اندام تحتانی انتشار میابد.

 افرادی که سابقه ضربات مکرر به نواحی خاصی از مهره که به دنبال حرکاتی مانند خم شدن های مکرر به پشت روی می دهد را دارند و ورزشکاران رشته های ژیمناستیک، وزنه برداری، شیرجه و ... که به اشکال مختلف به سمت عقب خم میشوند بیشتر در معرض خطر سرخوردگی مهره ها و کمردرد ناشی از آن هستند. 

کلینیک دی-مرکز تخصصی فیزیوتراپی در کرج...
ما را در سایت کلینیک دی-مرکز تخصصی فیزیوتراپی در کرج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rahmanhoseinio بازدید : 143 تاريخ : شنبه 14 بهمن 1396 ساعت: 22:02