انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر چیست؟

ساخت وبلاگ
نويسنده: رحمان شیخ حسینی

انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر چیست؟

انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر trigger finger میتواند خود را به اشکال گوناگون نشان دهد.

 

در مراحل ابتدایی بیمار ممکن است فقط دردی در محل اتصال انگشت به کف دست داشته باشد. در این مرحله تشخیص بیماری مشکل است.

در مراحل پیشرفته تر انگشت گیر میکند. به این معنی که وقتی بیمار میخواهد انگشت خم کرده خود را راست کند با یک گیر مواجه میشود. با کمی فشار گیر رد میشود و انگشت هم صاف میشود. در حین صاف کردن انگشت ممکن است یک صدای تقه احساس شده یا شنیده شود

در مراحل باز هم پیشرفته تر گیر به راحتی رد نمیشود. بیمار باید از دست دیگرش کمک بگیرد تا با فشار انگشت را صاف کند. در حیت صاف کردن انگشت ممکن است بیمار احساس درد کند.

در مراحل کاملا پیشرفته انگشت اصلا صاف نمیشود.

در معاینه این بیماران معمولا یک برجستگی در محل اتصال انگشت به کف دست لمس میشود.

 

 

علت trigger finder

علت تریگر فینگر یا انگشت ماشه ای گیر کردن تاندون خم کننده یا فلکسور انگشت در حین عبور از تونل بافتی است که در کف دست قرار دارد. علت این گیر بوجود آمدن یک برجستگی در تاندون است. وقتی بیمار انگشت خود را خم و راست میکند تاندون باید از داخل غلاف و تونل بافتی که مانند حلقه ای دور تاندون را گرفته عبور کند. وجود برجستگی در قسمتی از تاندون موجب میشود تا عبور آن از درون تونل با مشکل مواجه شده و در آن گیر کند.

در حین خم کردن انگشت چون قدرت عضلات خم کننده انگشت زیاد است این توده از درون تونل عبور میکند و انگشت خم میشود ولی در حین صاف کردن انگشت چون قدرت عضلات باز کننده انگشتان کمتر است ممکن است بیمار نتواند به راحتی انگشت را صاف کند.

 

 

درمان انگشت ماشه ای:

 در مراحل ابتدایی درمان بیماری استفاده از آتل به منظور مدتی بیحرکت کردن انگشت و سپس فیزیوتراپی است. در صورتیکه بیمار به این درمان پاسخ مناسبی نداد پزشک از تزریق کورتیکوستروئید در داخل غلاف تاندون فلکسور استفاده میکند. این درمان در 70 درصد موارد  موفقیت آمیز است. با این حال احتمال موفقیت درمان در بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی و دیابت کمتر است.

 

در صورتی که هیچیک از درمان های ذکر شده موفق نباشند جراح با استفاده از عمل جراحی غلاف تاندون را شکاف میدهد تا بدینوسیله مسیر حرکت تاندون را باز کند.

 

درمان فيزيوتراپي در تريگر فينگر:

  •      روشهاي كاهش درد موضعی و التهاب غلاف، الكترتراپي، ليزردرماني و اولتراسوند
  •     سوزن زدن خشک (Dry Needling)
  •     كاهش stiffness غلاف بخصوص بعد از استفاده از اسپلينت يا جراحي، ماساژ و موبيليزاسيون مفصل
  •     تقويت عضلات دست بخصوص اكستانسور ها باعث بالانس قدرت عضلاني شده و در مواردي كه مشكل بعلت قويتربودن فلكسورها ايجاد ميشود تأثير گذار است
  •     استرچ عضلات و تاندونهاي فلكسور
  •     تقويت عضلات ابداكتو انگشتان
کلینیک دی-مرکز تخصصی فیزیوتراپی در کرج...
ما را در سایت کلینیک دی-مرکز تخصصی فیزیوتراپی در کرج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rahmanhoseinio بازدید : 136 تاريخ : دوشنبه 16 مرداد 1396 ساعت: 7:18